Fondán bílý 500g na věnečky


59 Kč

Unikátní produkt Fondán bílý 500g na věnečky u nás najdete po slevě za 59 Kč.

  • EAN: 126017
Fondán bílý 500g Fondán na věnečky a větrníky Balení obsahuje 500g bílé cukrové polevy, která je vhodná pro polévání zákusků (větrníků, věnečků, punčových řezů), ale také je vhodná pro výrobu trvanlivých krémů. Výhodou fondánu je, že zůstává vláčný, dobře drží, nestéká a prodlužuje zákuskům trvanlivost. Složení: cukr, glukózový sirup, voda Hmotnost: 500 g   Pracovní postup: požadované množství rozehřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 40°C, naředíme trochu vodou (na 500g fondánu použijeme cca 20ml vody) a rozmícháme do tekuté konzistence. Poté přelijeme zákusky a necháme zatuhnout.   Karamelová poleva na větrníky: Suroviny: 300 g fondánu, 60 g cukru krupice, 60 ml smetany ke šlehání. Postup: cukr necháme v kastrolku rozehřát na karamel, vlijeme horkou smetanu, krátce povaříme a necháme ztuhnout na pastovitou hmotu. Fondán rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme karamelový základ.   Výroba kuléru (přírodní karamelové ochucovadlo):   300 g krystalového cukru, 100 ml vody Postup: ve vysokém hrnci roztopíme karamel na tmavě hnědou tekutinu a odstavíme z plotny. Do roztaveného karamelu přilijeme horkou vodu, metličkou vymícháme do hladké hmoty a přecedíme přes sítko. Dbáme zvýšené opatrnosti při míchání karamelu s vodou - vše dosti prská a syčí (pozor na popáleniny). Hotový kulér můžeme uchovávat v chladničce.   Upozornění: vyšší teplota způsobuje karamelizaci fondánu - zhoršuje jeho kvalitu - fondán je matný a praská.   Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku: Energetická hodnota: 1515 kJ/357 kcal Tuky: 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny): 0 g Sacharidy: 89 g (z toho cukry): 81 g Bílkoviny: 0 g Vláknina: 0 g Sůl: 0 g.
Výrobce Carla, ČR
Použití ke zdobení

Další produkty v kategorii Fondán, královská glazura